Dobrodošli na spletni strani projekta Online Notes (ON), ki ga v okviru razvojnega stebra financiranja z ukrepom Nadgradnja sistema strojnega prevajanja za potrebe delovanja učnih skupnosti (tudi za študente s posebnimi potrebami) financira Univerza v Ljubljani.

Projekt Online Notes (ON) je namenjen razvoju sistema za avtomatizirano prevajanje slovenskih predavanj v tuje jezike (prevajalnika za predavanja oz. “predavajalnika”). Razvoj poteka pod vodstvom Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Centrom za jezikovne vire in tehnologije Univerze v Ljubljani. Cilj projekta je povečati dostopnost predavanj za tuje študente doma in v tujini ter za ciljne skupine s senzornimi oviranostmi.

Rezultati projekta bodo koristni za več skupin: prevodi v živo bodo tujim študentom olajšali spremljanje predavanj, ki potekajo v slovenskem jeziku; prepisi v slovenskem jeziku bodo povečali dostopnost gluhim in naglušnim; izvlečki in posnetki predavanj, ki bodo dosegljivi preko posebnega portala, pa bodo odlično dopolnjevali elektronska gradiva za študij.

Pišite nam na naslov predavajalnik[at]cjvt.si.