Projektni okvir

Projekt Razvoj sistema za avtomatizirano prevajanje slovenskih predavanj v tuje jezike” oz. Online Notes (ON) je namenjen razvoju sistema, ki lahko strojno prevaja slovenska predavanja v tuje jezike v realnem času. Razvoj poteka pod vodstvom Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani v sodelovanju s Centrom za jezikovne vire in tehnologije Univerze v Ljubljani. Cilj projekta je povečati dostopnost predavanj za tuje študente doma in v tujini ter za ciljne skupine s senzornimi oviranostmi.

Namen projekta

Rezultati projekta bodo koristni za več skupin: prevodi v živo bodo tujim študentom olajšali spremljanje predavanj, ki potekajo v slovenskem jeziku; prepisi v slovenskem jeziku bodo povečali dostopnost gluhim in naglušnim; izvlečki in posnetki predavanj, ki bodo dosegljivi preko posebnega portala, pa bodo odlično dopolnjevali elektronska gradiva za študij.

Predstavitev delovanja sistema si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku:

Prikaz delovanja

Spodaj si lahko ogledate še kratek prikaz delovanja, ki kaže vmesnik, kako prikazuje transkripcijo slovenskega govora in njen angleški strojni prevod:

Letna poročila

Na spodnjih povezavah so na voljo letna poročila o napredku projekta.