Kaj so piškotki

Piškotek je majhna datoteka, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani in uporabniško izkušnjo. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati obisk na spletni strani, prav tako omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Spletni piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje spletnega mesta, se lahko obiskovalcu namestijo ob prvem obisku strani. Piškotki spletne analitike, naprednega oglaševanja, družbenih omrežij in drugi piškotki tretjih oseb pa se namestijo le s predhodno privolitvijo obiskovalca. Podrobnejše informacije: Priročnik

Na naših spletnih straneh uporabljamo naslednje vrste piškotkov:

Piškotki lastnih spletnih strani

PHPSESSID: Osnovno delovanje strani, enoličen identifikator seje za prijavo uporabnika. Namen je izboljšanje delovanja spletne strani. Piškotek ne shranjuje nobenih osebnih podatkov. Trajanje do konca seje.

wordpress_test_cookie: piškotek, ki ugotovi, ali lahko vaš brskalnik sprejme piškotke. Trajanje do konca seje.

_icl_current_language: WPML piškotek, zapomni si izbiro jezika. Traja 24 ur.

euCookie: piškotek za strinjanje z uporabo piškotkov, namen je osnovno delovanje spletne strani. Trajanje do konca seje.

Upravljanje z nastavitvami piškotkov

S piškotki lahko upravljate tako, da kadarkoli spremenite nastavitve zasebnosti na spletni strani ali pa v nastavitvah brskalnika spremenite način, kako brskalnik uporablja piškotke. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani.

Takšno upravljanje s piškotki se razlikuje glede na brskalnik, ki ga uporabljate. Podrobnosti si lahko preberete v razdelku za pomoč znotraj svojega brskalnika, kjer boste našli informacije o možnostih za nastavitve upravljanja piškotkov.V nadaljevanju boste našli povezave do strani z informacijami o tem, kako lahko sami spremenite nastavitve v svojem brskalniku:

Microsoft Edge

Internet Explorer

Safari (v angleškem jeziku)

Chrome

Firefox

Opera (v angleškem jeziku)