VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Center za jezikovne vire in tehnologije Univerze v Ljubljani spada pot mrežo raziskovalnih  infrastrukturnih centrov (MRIC) Univerze v Ljubljani.

Za pooblaščeno osebo za varstvo osebnih podatkov na Univerzi v Ljubljani je rektor UL imenoval Nino Komočar Urbanija.

Pooblaščena oseba je odgovorna za področje varstva osebnih podatkov v smislu spremljanja, nadzora, svetovanja in izobraževanja na Univerzi v Ljubljani na podlagi Splošne uredbe o varstvu podatkov.

Kontakt:
​Univerza v Ljubljani
Oddelek za upravljanje s tveganji in varstvo osebnih podatkov
Kongresni trg 12, 1000 Ljubljana
dpo@uni-lj.si

PIŠKOTKI

1.1 Kaj so piškotki? 

Piškotki so majhne datoteke, ki običajno vsebujejo zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik ali mobilno napravo (v nadaljevanju naprava), ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženih piškotkih in uporabnika prepoznala.

Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, zato, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne zasebne podrobnosti njegovega življenja.

CJVT UL piškotke na uporabnikovi napravi shranjuje v primeru, ko so nujno potrebni za delovanje te strani. Za vse druge vrste piškotkov potrebujemo vaše dovoljenje. Ta stran uporablja različne vrste piškotkov.

1.2 Katere piškotke uporabljamo? 

Naša spletna stran gostuje na strežniški infrastrukturi pogodbenega obdelovalca s sedežem v Sloveniji.

Ime piškotka Namen in opis piškotka Osebni podatki Veljavnost Soglasje uporabnika
ServerID Uporablja se za identifikacijo strežnika, ki je aktiven na vašo zahtevo. Namen je izboljšanje delovanja spletne strani. Ne shranjuje osebnih podatkov uporabnika. Do konca seje Ni potrebno soglasje uporabnika.
Sejni piškotki Služijo za shranjevanje začasnih informacij o uporabniku:

Shranjuje osebne podatke Do konca seje Ni potrebno soglasje uporabnika.
readCookie Piškotek s katerim si stran zapomni vašo odločitev vezano na uporabo piškotkov Ne shranjuje osebnih podatkov uporabnika. 20 let Naloži se ob potrditvi soglasja uporabnika
Google Analytics: (Googlov Pravilnik o zasebnosti) – .google.com, .doubleclick.net, .google.si
Ime piškotka Namen in opis piškotka Osebni podatki Veljavnost Soglasje uporabnika
__utma Ta piškotek sledi številu obiskov uporabnikov na spletnem mestu, ob prvem obisku in ob njihovem zadnjem obisku. Piškotek je potreben za razlikovanje med uporabniki in sejami. 2 leti Potrebno soglasje uporabnika.
__utmb Ta piškotek pomaga izračunati, koliko časa traja obisk z zbiranjem časovnega žiga natančnega trenutka, ko obiskovalec obišče to spletno mesto.

Zabeleži nov obisk uporabnika ali sejo.

30 minut Potrebno soglasje uporabnika.
__utmc Beleži čas trajanja obiska strani. Do konca seje Potrebno soglasje uporabnika.
__utmz Shrani vir prometa ali oglaševalsko akcijo, ki hrani informacijo, kako je uporabnik dosegel stran. 6 mesecev Potrebno soglasje uporabnika.
__utmv Analitični piškotek za shranjevanje spremenljivk po meri. 2 leti Potrebno soglasje uporabnika.
__ga Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam. Ne shranjuje osebnih podatkov. 2 leti Potrebno soglasje uporabnika.
__gid Piškotek se uporablja za ločevanje uporabnikov pod naključno generiranimi enoličnimi identifikatorji. Ne shranjuje osebnih podatkov. 1 dan Potrebno soglasje uporabnika.
__gat,
_gat_clientTracker
Sledijo vam anonimno in ne prepoznajo vaših osebnih podatkov, zgolj aktivnosti na naši spletni strani. Dostop do podatkov zbranih prek teh piškotkov ni na voljo tretjim osebam. Ne shranjuje osebnih podatkov. 10 minut Potrebno soglasje uporabnika.
IDE Uporablja ga Google DoubleClick za registracijo in poročanje o dejanjih uporabnika na spletnem mestu po ogledu ali kliku enega od oglasov oglaševalca z namenom merjenja učinkovitosti oglasa in prikazovanju ciljanih oglasov uporabniku 390 dni Potrebno soglasje uporabnika.
1P_JAR Uporablja se za zbiranje statistik spletnih strani in sledenje stopnjam konverzije. 1 mesec Potrebno soglasje uporabnika.
ANID Piškotki za oglaševanje shranjeni na google.com
CONSENT Piškotek v katerem se hrani Vaše strinjanje z uporabo Googlovih storitev. 20 let Potrebno soglasje uporabnika.
NID Identifikator za Google nastavitve 6 mesecev Potrebno soglasje uporabnika.
Youtube Služijo za beleženje statistike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje povezanih reklam znotraj posnetka na omrežju YouTube.
Ime piškotka Namen in opis piškotka Osebni podatki Veljavnost Soglasje uporabnika
GPS  youtube.com Registrira edinstven ID na mobilnih napravah, da omogoči sledenje na podlagi geografskega položaja GPS  1 dan Potrebno soglasje uporabnika.
PREF Piškotek beleži število ogledov posameznega videa ter glede na preference uporabnika prikazuje najbolj relevantne vsebine in oglase znotraj videa. 8 mesecev Potrebno soglasje uporabnika.
VISITOR_INFO1_LIVE Piškotek hrani podatek, kakšna je hitrost prenosa podatkov in na podlagi tega določi uporabniški vmesnik predvajalnika. 8 mesecev Potrebno soglasje uporabnika.
YSC Piškotek beleži število ogledov posameznega videa ter glede na preference uporabnika prikazuje najbolj relevantne vsebine in oglase znotraj videa. Do konca seje Potrebno soglasje uporabnika.
Vimeo
Ime piškotka Namen in opis piškotka Osebni podatki Veljavnost Soglasje uporabnika
__utma,
__utmb,
__utmc,
__utmz,
__utmv,
vuid in
_utmt_player
Služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o ogledu posnetkov na omrežju Vimeo. 2 leti, 30 minut, do konca seje, 6 mesecev, 2 leti, 2 leti in 10 minut. Potrebno soglasje uporabnika.
Ime piškotka Namen in opis piškotka Osebni podatki Veljavnost Soglasje uporabnika
Google Map:
SID,
SAPISID,
APISID,
SSID,
HSID in
HSID
Služijo za merjenje števila in za sledenje obnašanja uporabnikov Google Maps. 2 leti Potrebno soglasje uporabnika.
Google Map:
NID
Piškotek vsebuje edinstven ID, ki ga Google uporablja za shranjevanje uporabniških nastavitev in drugih podatkov, kot so izbrani jezik (npr. slovenščina), podatek o tem, koliko rezultatov iskanja naj bo prikazanih na strani (npr. 10 ali 20), in podatek o tem, ali naj bo vklopljen Googlov filter »Varno iskanje«. Ne shranjuje osebnih podatkov. 6 mesecev Potrebno soglasje uporabnika.
Google Map:
PREF
Shranjuje uporabniške nastavitve in informacije o uporabi te storitve. Ne shranjuje osebnih podatkov. 8 mesecev Potrebno soglasje uporabnika.
Ime piškotka Namen in opis piškotka Osebni podatki Veljavnost Soglasje uporabnika
fr,datr Piškotek si zapomni Facebook Id ter Id brskalnika za potrebe oglaševanja Ne shranjuje osebnih podatkov. 3 mesece Potrebno soglasje uporabnika.

2 UPRAVLJANJE PIŠKOTKOV 

Uporabnik ima vselej možnost, da piškotke sprejme ali zavrne. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da naprava piškotke zavrne ali prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov lahko v brskalniku tudi popolnoma preprečite za vse obiskane spletne strani. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko tudi izbrišete.

2.1 Navodila za nadzor piškotkov v spletnih brskalnikih 

Na spodnjih povezavah si lahko preberete navodila za nadzor nad piškotki prek nastavitev brskalnika:

  • Internet Explorer 11 – za navodila klikni TUKAJ
  • Internet Explorer 10 – za navodila klikni TUKAJ
  • Internet Explorer 9 – za navodila klikni TUKAJ
  • Microsoft Edge – za navodila klikni TUKAJ
  • Google Chrome – za navodila klikni TUKAJ
  • Mozzila Firefox – za navodila klikni TUKAJ
  • Opera (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ
  • Safari (stran v angleškem jeziku) – za navodila klikni TUKAJ

3 OSTALI OSEBNI PODATKI

Drugih osebnih podatkov UL preko te spletne strani ne zbira in ne obdeluje.

3.1 Osebni podatki, ki jih lahko zbiramo samodejno

Ob vašem obisku spletnih strani ali aplikacij lahko avtomatsko zbiramo določene podatke z namenom, da zagotavljamo ustrezno tehnično delovanje in izboljšano uporabniško izkušnjo. Ti podatki lahko vključujejo vaš IP-naslov, datum in čas dostopa do storitev, strojno in programsko opremo ali brskalnik, ki ga uporabljate, in podatke o operacijskem sistemu vašega računalnika, različici aplikacije in jezikovne nastavitve. Lahko se zbirajo tudi podatki o klikih in prikazanih straneh. Pri dostopanju do spletnih strani uporabljamo piškotke.

4 KONTAKT 

Upravitelj te spletne strani je CJVT UL, ki je raziskovalni center Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12, Ljubljana.
Kontakt v zvezi z osebnimi podatki: za morebitna vprašanja ali popravke itd. za Univerzo v Ljubljani ej dpo@uni-lj.si.