Vabilo na predstavitev projektov CJVT

Vabimo vas na na javno predstavitev dejavnosti Centra za jezikovne vire in tehnologije Univerze v Ljubljani, ki bo potekala v sredo, 13. decembra 2023, ob 14. uri v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani na Kongresnem trgu 12.

Na dogodku bomo predstavili novo izdelane ali posodobljene jezikovne vire in orodja, ki so plod dolgoletnih prizadevanj in sodelovanj z različnimi partnerji, med drugim novi verziji slovarja sopomenk in kolokacijskega slovarja, konkordančnik za korpuse besedil z jezikovnimi popravki, slovar za tujce na ravni A1, orodje Korpusnik za hkratno iskanje po več besedilnih zbirkah slovenskega jezika ter orodje SENTA za poenostavljanje in analizo besedil.

Nekateri od predstavljenih virov vpeljujejo pomembne novosti na ravni uporabniške izkušnje ne samo v slovenski, ampak tudi v mednarodni prostor. Posebno pozornost bomo namenili rešitvam, ki izboljšujejo dostopnost in uporabnost virov za osebe s posebnimi potrebami.

Po predstavitvi vas vabimo na sproščeno druženje, kjer boste imeli priložnost postaviti vprašanja in se pogovoriti z našimi strokovnjaki. Veselimo se srečanja z vami!

Na dogodek se prijavite s klikom na gumb.