Predstavitev rezultatov projektov CJVT

V sredo, 13. decembra 2023, je v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani potekala javna predstavitev dejavnosti Centra za jezikovne vire in tehnologije Univerze v Ljubljani. Ekipa centra je predstavila rezultate, ki so plod dolgoletnih prizadevanj in sodelovanj z različnimi partnerji. Večina predstavljenih rezultatov izhaja iz projektov, ki sta jih financirala Ministrstvo za kulturo ter Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost (ARIS).

Nekateri od predstavljenih virov vpeljujejo pomembne novosti na ravni uporabniške izkušnje ne samo v slovenski, ampak tudi v mednarodni prostor. Posebno pozornost smo namenili tudi rešitvam, ki izboljšujejo dostopnost in uporabnost virov za osebe s posebnimi potrebami.

Po predstavitvi je potekalo sproščeno druženje, na katerem so obiskovalci pohvalili novo nastale vire. Verjamemo, da bodo ti  strokovni in splošni javnosti v veliko pomoč.

S klikom na levi gumb lahko dostopate do posnetka predstavitve, ki ga je pripravila Slovenska tiskovna agencija.

S klikom na desni gumb lahko dostopate do radijske oddaje z reportažo z dogodka, ki so jo pripravili novinarji Radia Prvi.

FOTO GALERIJA