Konferenca DIGIN – Digitalna vključenost v informacijski družbi

Na konferenci, ki je bila za udeležence v živo in po spletni povezavi brezplačna, so bili prisotni tipkarji, ki so gostom zagotavljali podnapise v realnem času, ter tolmački v slovenski znakovni jezik. Po uvodnih nagovorih so se v treh sekcijah predstavili avtorji desetih prispevkov na temo vključenosti in dostopnosti digitalnih tehnologij za osebe s posebnimi potrebami.

Udeleženci so med drugim lahko spremljali predstavitev članka Online Notes – A Real-Time Speech Recognition and Machine Translation System for Slovene University Lectures (avtorji_ice: Marko Bajec, Iztok Lebar Bajec, Tjaša Šoltes, Jernej Cvek, Jaka Čibej, Kaja Gantar, Sara Sever in Simon Krek), ki je nastal v sodelovanju med Laboratorijem za podatkovne tehnologije ter Centrom za jezikovne vire in tehologije na Fakulteti za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani. V članku je opisan razvoj sistema Online Notes, ki študentom v realnem času omogoča spremljanje predavanj s transkripcijo v slovenščini in strojnim prevodom v angleščino.

Za omenjeni članek so avtorji prejeli tudi priznanje za najboljši prispevek na konferenci. Članek lahko preberete v konferenčnem zborniku s klikom na levi gumb, več o sistemu Online Notes pa lahko  izveste s klikom na desni gumb.